Hoofdtitels (H1) en subtitels (H2) toevoegen aan een artikel

Hoofd- en tussentitels verbeteren de leesbaarheid van de teksten op je website. Een goed gebruik van hoofdtitels en subtitels helpt bovendien om beter te scoren in zoekresultaten (SEO-optimalisatie). 

Gebruik liefst maar één hoofdtitel (H1 in het vakjargon) per pagina. Zorg ervoor dat die de inhoud van de pagina zo goed mogelijk samenvat. Herneem daarvoor de belangrijkste woorden uit je tekst in de hoofdtitel. Zo help je je bezoeker sneller op weg en optimaliseer je je pagina voor zoekmachines. Daardoor scoor je hoger in de zoekresultaten.

Om je tekst beter 'scanbaar' te maken voor je bezoekers en om er structuur in te brengen, gebruik je per alinea of rubriek een tussentitel (H2). In tegenstelling tot een H1 (hoofdtitel) mogen er dan ook gerust meerdere H2's (subtitels) voorkomen op een pagina. Maar zorg er ook in je tussentitels voor dat ze de lading van de er onder staande tekst dekken. Gebruik daarom ook in je H2's dezelfde woorden en terminologie als in de tekst waarop ze slaan.

Wil je de H1 en H2 helemaal SEO-waardig maken, zet dan het zoekwoord waar je het best op wil scoren (waarop je het liefst gevonden wil worden) zeker in de hoofdtitel en in minstens één van de subtitels. Zet dat woord indien mogelijk vooraan in de titel(s). Zo zorg je ervoor dat Google je pagina snel linkt aan het betrokken zoekwoord, waardoor de kans groot is dat je er beter op gaat scoren. 

Een H1 of H2 toevoegen aan een pagina in je website

  1. sleep het layoutblok 'H1 - TITEL' of 'H2 - SUBTITEL' op de gewenste plaats in de pagina
  2. selecteer in het pop-upvenster dat verschijnt de gewenste layoutvariant (indien varianten beschikbaar)
  3. klik op de placeholder-titel en vervang hem door jouw titeltekst
  4. typ indien gewenst een tagline onder je titel of tussentitel. Verwijder het woordje TAGLINE als je geen toelichting bij je titel wenst te geven.
  5. typ een call to action in de knop en activeer hem, of verwijder de knop (klik op het knop-symbooltje)
Vergeet ook niet regelmatig op 'pagina bewaren' te klikken in het controlepaneel om alle wijzigingen op te slaan.

Instellingen layoutblok

Layoutvariant
Afhankelijk van het type layoutblok heb je meerdere layoutvairanten in het pop-up venster. Kies de gewenste variant. Je layout wordt gewisseld zonder dat de inhoud verloren gaat.

Achtergrondkleur
Kies hier de gewenste achtergrondkleur voor deze blok. De beschikbare kleuren worden op voorhand vastgelegd per layoutthema. De kleur van de letters wordt automatisch mee aangepast

Achtergrondafbeelding
Je kan hier een achtergrondafbeelding plaatsen in de layoutblok. De afbeelding zal zich automatisch positioneren in de achtergrond.

Nog hulp nodig ? Contacteer ons Contacteer ons